fbpx
BLOGG

Vi öppnar vårt hem för gäster

Januari 2020 var då äntligen allt klart, vi öppnar upp vårt egna hem till gäster som vill bo genuint på landet. Hela övervåningen på Norrbottensgården har nu anpassats till ett fint boende  Ritning Jössgården lodge

Vi tycker att hotellet blev så fint och vi tror även att våra gäster kommer att uppskatta den äkta känslan som vi skapat på gården. Sen var det namnet på boendet, men efter lite funderingar så blev det Jössgården Mountain Lodge, och varför? Jo, vår gård ligger faktiskt på ett berg som heter Aggnäsberget. Alla som besökt oss vintertid vet att det kan vara lite trixigt att ta sig upp för vår väg för att komma till oss, både brant och ibland rätt isigt och även om vi har mindre snö än vanligt så har vi alltid mycket snö om vintern. Gården är gammal och vi har inrett rummen med nya sköna sängar men övrig inredning vill vi gärna skapa med återbruk från förr i tiden. Nedre plan har vi vår sal där frukosten serveras finns en vägg med gamla släktfotografier, tänk om dessa människor kunde veta hur världen skulle se ut i dagens tider. Både min mormor Milly och farmor Gun var driftiga damer som aldrig satt sysslolösa, tror nog att man lärt sig ett och annat om livet av dessa fantastiska damer.

Ny är tiden men det gäller att ta vara på det gamla!

Helene & Torbjörn

Januari 2020

Translate »