fbpx
BLOGG

Upplev mysiga ställen i sommar

Sommaren i år blir en speciell sommar. Även om karantänen har lättat lite så är det onekligen så att i år är året att upptäcka vad vårt land Sverige har att bjuda på. Det ger dig möjligheten att kunna ta det lugnt och ha en härlig semester i Sverige, men det ger dig också möjligheten att hitta på nya saker att göra hemma, oavsett om man bor i stan eller på landet.
För oss på gården inleddes försommaren med att montera upp vårt nya fina växthus/orangeri, fint blev det och vi tänkte att i år blir det lugnt på gården i ”virustider”,  trädgårdsinspirationen skulle flöda! Tomaterna såddes från frön, växte till sig och fick flytta ut i sina planteringshinkar i nya växthuset. Vi funderade tidigt hur vi skulle kunna ta emot gäster i sommar på ett säkert vis, då kom vi på att ett trädgårdscafé vore väl toppen! Sagt o gjort så byggde vi till en riktigt fin utbyggnad där vi nu har öppet en extra kassa när solen skiner. Det vi trodde skulle bli en sommar med plantering i trädgårdslandet blev en sommar med er våra härliga gäster från när o fjärran, tror nog aldrig att vi någonsin haft så mycket gäster sen starten 2017. Trädgårdsplanerna får vänta till hösten, vi fortsätter nu ett par sommarveckor ytterligare med att välkomna våra gäster till lilla byn Sjulsmark och vårt underbara Jössgården. Att trädgårdscaféet blev uppskattat råder inga tvivel, att vistas utomhus och kunna ses med sin familj/vänner, äta våra luncher, fika, leka i lekstugan eller titta på våra djur har verkligen blivit så populärt. TUSEN TACK! säger vi för att ni kommer till oss men även för att ni håller avståndet till andra gäster, tvättar era och barnens händer under besöket på gården.
Sommarhälsningar från Helene & Tobbe med medarbetare