UPPLEVELSER

Djuren & naturen

Våra hästar

Våra två stora hästar på gården är av rasen Nordsvenska brukshästar som är en stark och stabil hästras som klarar av vårt kalla nordiska klimat. Vintertid tar sig hästarna fram i snökuperad terräng, sommartid går de fram utan problem i skog o mark. Känn in naturen i någon av våra vagnar/slädar, byns vägar och den vackra skogen som skiftar i utseende allt efter årstid, sommartid har vi ljuset och midnattssolen, om vintern det snötäckta landskapet med lysande stjärnor och ibland visar sig norrskenet som ett skådespel på himlavalvet.Gloria är gårdens lilla ponny med en mankhöjd på 79 cm, hon är allas favorit och promenerar lös på gården till många besökares förtjusning.
På gården finns även vädurskaninerna Strössel & Kalle samt vår hönsgård med hönor som värper guldgula frukostägg till husfolket.

Njut av en fantastisk hästupplevelse på den svenska landsbygden, släde/rissla 950 kr/timme(max 2 vuxna, 2 barn)
Bokas via mejl helene@jossgarden.se

 

 

Hästterapi

Hästen är ett fantastiskt djur som läser av och speglar av oss människor, både våra uttryck men även sinnesstämning och känslor. Hästterapi hos oss vad innebär det?  Hästen känner av en persons sinnesstämning och oro, och våra väl hanterade äldre hästar kommer då att göra sitt allra bästa för att lugna personen ifråga. Detta sker genom mjuk, fysisk kontakt och allmänt sällskap – uppsutten ridning är inte alls nödvändigt, det räcker gott att vistas runt de vänliga djuren. Via terapin lär vi dig att bara umgås med hästen, dagliga rutinerna i stallet som bygger tillit och får patienten att känna sig lyssnad på och respekterad. Hästarna vi använder i terapi heter Vanja & Gloria. Gloria är vår lilla mini ponny som ibland gör hembesök på kommunernas äldreboenden, då åker vi ut på hembesök till de gamla som ofta själva haft arbetshästar i sin ungdom och bjuder på en liten len hästmule och en päls att klappa, mycket uppskattat.

 

Fler saker att uppleva på Jössgården

På Jossgården erbjuder vi unika upplevelser för alla olika säsonger.

Translate »