fbpx
UPPLEVELSER

Vinprovning

Smak och dryckesprovningar

  • Ekologiska/biodynamiska/Fairtrade produkter
  • Minimum åtta personer, gruppen kan dock vara mindre men får betala för åtta.

Vi samarbetar med duktiga Erik Grodahl- sommelier, livsnjutare med passion för god mat och dryck till samtliga av gårdens dryckesprovningar. Bokas med helene@jossgarden.se

Efter varje provning ska deltagarna ha fått en riktig upplevelse, nyvunnen kunskap och lämna Jössgården med ett leende på läpparna.

Vin & smak (90 minuter) 500 kr pp

Erik går igenom vinprovningsteknik samt kombinationen mat & vin. Ni provar fyra pedagogiska viner och kombinerar det med olika smakbitar och lär er hur ni skall lyfta fram smaker samt undvika fallgroparna när det gäller att välja vin till maten.

Champagneprovning (90 minuter) 595 kr pp

Erik berättar lite kort om mousserande viner i allmänhet och Champagne i synnerhet. Ni provar en mousseande och tre Champagner av hög kvalitet tillsammans med sju stycken tapas( hårdost, västerbottenspaj, asiatisk räktoast, brieost med fikonmarmelad på hembakt knäkebröd, röd pesto på dinkelkex, rökt laxmousse på rågchips, crostini med löjrom och smetana samt salamiröra på knäckebröd)

Chokladprovning (75 minuter) 495 kr pp

Erik går igenom chokladprovningsteknik, chokladens historia, chokladens hälsoeffekter mm

Ni får prova sju sorters choklad, praliner, chokladmousse tillsammans med valfri alkoholfri dryck. Fokus ligger på ekologisk och biodynamisk choklad, gärna choklad som tillverkats där bönorna har vuxit.