fbpx
UPPLEVELSER

Smakupplevelse Essense of Lapland

Vi följer ”Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer och aktiviteterna kommer genomföras på ett sådant sätt att vi undviker smittspridning av covid-19. Ändringar kan förekomma beroende på hur pandemin utvecklar sig.”

Smakföreställning 1- 1,5 timme

Matkreatör och vilda-växt-entusiasten Eva Gunnare bjuder på inspiration och tips om det gröna vilda skafferiet som finns runt knuten. Smaka på förädlade godsaker från skog, äng, myr och fjäll. Med bilder, smaker, sånger och berättelser delar Eva med sig av sin kunskap på sitt personliga sätt. Passar alla årstider.

Upp till 25 deltagare 

Smakguidning 1,5 timme

En utomhusguidning passande vår, sommar, höst för att sträcka på benen och samtidigt bli uppmärksam på vad som faktiskt växer runt Jössgården. Hur kan naturens skafferi användas i ditt eget kök och framför allt alla fantastiska smaker. Korgen fylld med godsaker av örter och bär efter säsong.

Upp till 25 deltagare 

Halvdagskurs 

Inspirationskurs om ätbart runt knuten i skog, myr och på äng. Kursen är uppdelad på en teoridel  och en utomhusguidning. Kurslitteratur och smakbitar ingår samt en sopplunch med hembakt bröd, kaffe & kaka. Passande årstider vår, sommar, höst.

Minst 10 deltagare, max 20. 

Bokningar och förfrågningar med  helene@jossgarden.se