fbpx
UPPLEVELSER

Skogsbad – Shinrin-yoku

Upplev skogsbad

Att långsamt promenera i skogen, sakta ned och uppleva naturen genom sina sinnen. Detta är vad skogsbad, eller shinrin-yoku som det enligt sitt japanska ursprung också kallas – att vistas i naturen för att öka sitt eget välmående och hälsa. Forskning har visat att metoden kan ge oss återhämtning och skydda oss mot fysisk och psykisk ohälsa. Under dagen erbjuds vi att lära mer om naturens och skogens positiva påverkan på vårt välbefinnande.

Skogsbad – upplevelse ca 3 tim 

Hanna Kaasalainen, en skogsbadsguide utbildat av European Forest Therapy Institute, kommer att hålla en inspirationsföreläsning och ge oss enkla och konkreta tips samt avslutningsvis ta dig med på skogsbadspromenad i naturen nära Jössgården eller i Naturreservatet Lustgården. Passar grupper mellan 4-10 personer, ingen förkunskap krävs, minimum ålder 15 år, te och snacks ingår i priset. Passande årstid vår, sommar, höst.

 

Föreläsning

Hanna föreläser även för grupper, inspirerande och engagerande i ämnet Skogsbad för större grupper, be om pris offert enl önskemål.

Mer information om Hanna

Hanna Kaasalainen är en skogsbadsguide utbildad av EFTI European Forest Therapy Institute (https://www.europeanforesttherapyinstitute.com/) och har en bakgrund som miljö- och vatteninriktad geovetare inom forskning, utbildning och konsultarbete.

Translate »